Blog


Cursele de camile
Publicat in data de: 22.08.2016    

Oricine cunoaste importanta camilelor in tarile cu desert . Dincolo de valoarea lor ca metoda de transport, sursa de hrana si de materiale pentru imbracaminte, incaltaminte si alte accesorii, camilele sunt si sursa de divertisment!
Ceea ce probabil nu multi stiu, in tari precum Pakistan, Arabia Saudita, Egipt, Bahrain, Iordania, Qatar, Emiratele Unite Arabe, Oman, Australia si chiar Mongolia, cursele de camile sunt la fel de populare precum cursele de cai in tarile europene. Turistii pot participa la curse de camile organizate special pentru ei, dar atractia principala o constituie cursele profesionale de camile- unde se fac si pariuri. Ca idee, o camila poate ajunge la o viteza de 65km/ora pe distante scurte si poate pastra o viteza de 40km/ora pentru o ora!
Initial, camilele din aceste curse erau conduse de copii- din pacate, multi erau raniti si in plus, acest obicei a dus la o piata a muncii copiilor la negru, plina de abuzuri. Astfel, incepand cu 2002 a inceput sa fie ilegala folosirea copiilor ca jockey pentru cursele de camile. In schimb, au inceput sa se foloseasca roboti specializati.
In prezent, cursele de camile reprezinta o industrie de milioane de euro. Ganditi-va ca un crescator cheltuie peste 1000 de lire sterline pe luna pentru pregatirea unei camile, hranind-o printre altele cu miere, lapte proaspat si oua! Bineinteles, premiile se ridica la nivelul asteptarilor.


Galerie foto
Fides Travel este membra a a grupului Fides. Ofertele afisate pe site au caracter dinamic si se pot modifica din moment in moment. Oferta finala este cea primita in scris de la agentul de turism,
agentia de turism nefiind responsabila de eventuala neconcordanta a informatiilor de pe site cu cele primite in agentie.
SC Sky Travel and Learn SRL, J40/12918/2016, CUI 36588093, Numar asigurare 26192, valabila pana la 21.10.2017, Brevet de Turism – Marinela Bazarca 9296/17.11.2004.
© 2023 | Fides Travel Agency. Toate drepturile rezervate.