Blog


Cel mai înalt palat de gheță
Publicat in data de: 06.06.2018    

Cel mai înalt palat de gheță

La 15 metri sub suprafaÈ›a gheÈ›arului se află un miracol al naturii: coridoare È™i saloane de gheță, luminate feeric, unde muzica sferelor vă însoÈ›eÈ™te paÈ™ii printre sculpturi străvezii È™i poveÈ™ti despre geneza palatului È™i glaceologie. O experiență unică!
Pentru a o avea trebuie mai întâi să ajungeÈ›i în Zermatt : probabil oraÈ™ul cu cel mai curat si cristalin aer. Acest mic orășel din Alpi, situat intr-o vale strâmtă înconjurată de 38 de piscuri ce depășesc patru mii de metri, e dominat de falnicul Matterhorn, numit de italienii de pe celălalt versant Cervino. Închis traficului automobilelor, oraÈ™elul – una dintre staÈ›iunile de viligiatură cele mai renumite ale ElveÈ›iei, îndeamnă la mers pe jos sau cu schiurile în spate spre pârtiile înalte cu zăpadă veÈ™nică; dar cine nu este atras de drumeÈ›ie poate folosi maÈ™inuÈ›ele electrice, trăsurile sau săniile trase de cai. Telefericele È™i celelalte instalaÈ›ii alpine, care suie la peste 3000 de metri, oferă pe lângă accesul la pârtii, vederi panoramice care taie respiraÈ›ia. Zermatt este È™i punctul de plecare al tranuleÈ›ului Glacier Express care, pe tot parcursul anului, face un tur panoramic printre piscurile Alpilor, în inima ElveÈ›iei până la faimosul St.Moritz din Cantonul Grigionilor. Iarna sportivii au la dispoziÈ›ie 300 de km de pârtii, în trei direcÈ›ii ale versanÈ›ilor care împrejmuiesc orășelul, putând trece È™i pe versantul italian, iar doritorii de experienÈ›e inedite pot face o călătorie cu săniile trase de câini, pot practica eliski-ul sau beneficia de un ghid alpin expert care să-i conducă pe drumuri nemarcate.Tot din Zermatt un tren cu cremalieră ajunge la Gornergrat, a 3089 metri, în vreme ce o telecabină duce la cel mai înalt punct panoramic din Europa (3883 m), de unde se deschide o priveliÈ™te necuprinsă asupra Alpilor elveÈ›ieni, francezi È™i italieni, iar dinainte se înalță piramida maiestuoasă a Matterhornului.
Acolo, în acel punct extrem, la 15 metri sub ghiață, un lift vă coboară în Matterhorn Glacier Paradies, platul din viscerele gheÈ›arului lui Theodul.


 

Galerie foto
Fides Travel este membra a a grupului Fides. Ofertele afisate pe site au caracter dinamic si se pot modifica din moment in moment. Oferta finala este cea primita in scris de la agentul de turism,
agentia de turism nefiind responsabila de eventuala neconcordanta a informatiilor de pe site cu cele primite in agentie.
SC Sky Travel and Learn SRL, J40/12918/2016, CUI 36588093, Numar asigurare 26192, valabila pana la 21.10.2017, Brevet de Turism – Marinela Bazarca 9296/17.11.2004.
© 2023 | Fides Travel Agency. Toate drepturile rezervate.